IMG_8417

Het doel van het project.
Door deze aanvraag binnen de impulsgeldenregeling willen wij bereiken dat de stakeholders uit de veiligheidsbranche verbonden worden met relevante mensen binnen de creatieve sector. Het mes snijdt dan aan twee kanten.

Ten eerste zullen de veiligheidsoplossingen door de inbreng van de creatieve sector efficiënter/werkbaarder worden. Ten tweede zullen door de samenvoeging van de netwerken de opdrachtkansen voor de creatieve sector toenemen. De creatieve sector wordt een nieuw werkterrein en een artistieke uitdaging aangeboden in een groot (internationaal), voor hun onbekend werkgebied. Het betreft dus het faciliteren van de creatieve sector ten behoeve van het verkrijgen van betaalde opdrachten.

Het project ‘Creativiteit en innovatie in veiligheid’
Het project, dat begon in juli 2015 en eindigde in maart 2016, kende drie thema’s: Natuur op het podium; Skateboarders go Olympics en Nieuw Cultureel Burgerschap. Volgens onze uitvraagmethodiek werden vier consortia uitgenodigd om hun voorstellen te pitchen. De jury waardeerde drie daarvan met een stimuleringsbedrag van elk € 10.000.

Bekijk hier de videoregistratie.